20090619

B.ehlü.l'ün parfümü

Yüzlerce abuk tv programı -yemekteyiz, wipe-out, ahmet çakarla bilmemne, vs- izleyebilme kapasiteme rağmen Aşk-ı Memnu adlı diziyi -Beren Saat insanına rağmen- bi kez baştan sona izlemişliğim yok.

Ama gerek diziyi izleyen arkadaşlarımdan duyduklarım, gerek facebookta falan gördüğüm "B.ehlül'ü.n tıkılama şeması" sayesinde B.ehlü.l karakterinin ne kadar tavşan bi insan olduğunun farkındayım.

Dün annem aradı. "Babana parfüm alıyorum, kampanya varmış sana da Burberry Weekend alayım mı?" diye soruyor. Parfümüme ihanet ettiğim zamanlarda ara ara kullanıyorum o parfümü. Olur, istiyorsan al dedim ben de. Sonra şöyle oldu:

A: Bi de şey varmış, neydi onun adı sayın görevli?
G: Issey miyake, b.ehlülü.n parfümünden.
A: Oğlum, B.ehlül'ü.n parfümündenmiş?
B: Bana ne anne, behlül benim parfümümü kullansın. Hatta kullanmasın aslında.
A: Eki eki tamam oğlum.

Adamlar, ya da sadece oradaki görevli bayan, nasıl bi pazarlama stratejisi geliştirdilerse artık; yılların Issey Miyake parfümünü b.ehlülü.n parfümü diye satma uğraşındalar.


Sırf bu sebeple o parfümü alan olur mu? Olursa parfümü sıktığı anda kendini B.ehlü.l gibi mi hissetmeye başlar acaba?



- Selam, ben baran. Parfümüm de b.ehlülü.n parfümü. Tanışalım mı?



Hadi onu geçtim, kullandığın parfümün behlülün parfümü olması durumundan istifade ederek kendi reklamını yapıp bi kızı etkilemeye çalıştığında kızın kullandığın o parfümün b.ehlülü.n parfümü olduğunu bilme olasılığı da gayet düşük, eğer daha önce b.ehlüll.e takılmadılarsa.

Takıldılarsa da b.ehlülde.n sonra sana (bana demedim dikkatinizi çektiyse, ahah) bakma ihtimali düşük zaten. Hadi baktı diyelim, sen her koktuğunda kızın aklına b.ehlü.l gelicek, siz yoğuşurken gözlerini kapadığında gözünün önünde b.ehlü.l olacak falan.

Aile faciası resmen.

Neyse işte, hemcinslerim için konuşmak gerekirse; hoşlandığınız biri varsa ve sırf b.ehlü.l gibi kokacağınız için sizinle birlikte olmaya razıysa doğru adres: Issey Miyake.


Bu arada parfüm -aile içinde alınanları ayrı tutarsam- dünyanın en kolaya kaçan/almış olmak için alınan ve geyik hediyelerinden biri bence.

Ha parfüm almışsın ha peluş oyuncak, gözümde çok farkı yok.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Satis görevliside behlülün parfümü diye insanlari iyi kekliyormus acikcasi :-)En azindan behlül parfümü diye dizide gercekte olanini satsalar yine anliyacam
Parfüm Issey Miyake degil L'occitane - cade merak edipde behlül parfümü diye google dan arayipta kizlari fetişist sapık yollarla etkilemek isteyen arkadaslar icin ufak bir düzeltme yapayim dedim ;-)