20090713

Tatil

Ortaokuldan beri, ki bu yaklaşık 13 yıl yapar, arkadaşlarımla tatile çıkarım. 6-7 kişilik bi kadronun üçlü, dörtlü, arada bi de beşli kombinasyonları şeklinde oldu genelde tatil grubumuz.

Bu yıl da en yakın arkadaşlarımın iki tanesiyle gideceğiz tatile.
Önceki hafta Güven çok makul fiyata gayet güzel bir otel görmüş. Öyle olunca da bizim onayımızı almaya gerek duymadan rezervasyon yaptırmış. İyi olmuş zaten, üzerimden o yükü aldı sağolsun.

Ertesi gün tur şirketinden aramışlar;

"Güven bey, ne yazık ki bu otel üç bay müşteriyi kabul etmiyor"

Geçen yaz diyorlardı; artık otellere bile damsız almıyorlar diye de inanasım gelmemişti.

Kemer ve çevresindeki yörelere tatil için hücum eden -çoğu varoş- Rus hatunları sebebiyle oralara hücum eden keko erkek tayfası yüzünden erkek erkeğe tatil yapmak için bizi kabul edebilecek otel aradık resmen.

Ki üçümüz de iş güç sahibi, belli yaşam standardına sahip genç mühendisleriz. (Lütfen gözünüzün önüne gelen standart mühendis modelini silip atmaya çalışın)

Zaten yerli turiste resmen ikinci sınıf muamelesi yapıp tavan fiyatlar geçiren Türk turizmcisine sinir olurum; bir de üstüne parasını ödeyerek istediğimiz arkadaş grubumuzla tatil yapma hakkımızı -muhtemelen dünyanın hiç bir yerinde olmayan bir şekilde- alıyorlar elimizden.

Türk turizmcilerin şu varos turistleri bile bulamayıp "Turizm sektörü batıyor" dediği günleri görürsem cidden çok keyif alacağım.

3 yorum:

İPEK dedi ki...

Onlar otele almıyor da ne oluyor sanki, garip tipler türüyor, plaj çevresinde kamp kuran. 1 şahin 3 erkek, 1 transporter 5 atletli erkek 1 piknik tüpü gibi tuhaf kombinasyonlar... Yerli turisti bırak, burda yaşayan yerli halka da aynı fiyatı uyguluyor esnaf. Çok muzdaribiz çookk...
Not:Eğer otel arıyorsanız hala, Side için yardımcı olabilirim.3 erkek gelebileceğiniz :)

Buro dedi ki...

Teşekkürler, ayarladık biz de beyaz bi şahin. Klimalı ama:p

Sanırım bulduk bizi olduğumuz gibi kabul edebilecek bir otel, ama olmazsa yardımını rica ederim. : )Teşekkürler tekrar.

Adsız dedi ki...

bir turizmci olarak cok alındım pek sevgili buro bey. ırkınız sizi utandırmasın,sizin tayfa da belki eskiden 1 sahin 3 muhendisti nereden bilicez?! ;)

neyse,gelseydiniz bana, ayarlardım en kralından bi otel cok ayıp ettiniz:P


B.