20090831

Amerikan Sefası

Şu Amerikalı'ların -en azından filmlerdeki- cinsel zevke düşkünlüğü kesinlikle takdire şayan bir durum bence.

Klasik Amerikan action filmlerinin neredeyse hepsinde yaşanıyor şu olay:

Terminatör'den kaçıyorlar mesela Sarah ile eleman. Yaratığın heryeri yanmış; metal iskeletiyle kalmış, parmaklarını "klik klik" diye açıp kapayarak peşlerinden geliyor.

Sarah ile eleman bi on dakika izlerini kaybettiriyorlar Terminatör'e, saklanıyorlar bir yere. Yaklaşık iki dakika "Burdan sağ çıkamazsak, bilmeni isterim" gibisinden muhabbet döndükten sonra birden yakınlaşıveriyorlar ve film, filmi beraber izleyen aileden annenin ocağın altına bakmaya gitmesine, babanın öksürük krizine girmesine, çocukların da tavanı izlemeye başlamasına sebep olan bir hal alıveriyor.

Hadi Sarah neyse, onun tuzu kuru bi bakıma. Ama terminatör onları o halde bi yakalasa,
metal parmaklarıyla çocuğun neresini klikler kim bilir.


Ya da kadın yıllardır hakkında delil bulunamayan büyük mafya çetesini çökertecek bir olaya tanık olmuş, koruma programına alınmış. Yanında bir polis, peşlerinde mafya. Limanda kovalamaca oynarken konteyler arasında tenha bi köşe bulup saklanıyorlar. İki soluklanacakları yerde napıyorlar? Öpüşmeye başlıyorlar tabi.

Tamam bişi demiyorum, liman fantezisi yapacaksınız, o an zaten kaynayan adrenalini iyice tavan yaptıracaksınız da siz böyle yaparsanız mafyayı kim çökertecek?


Ne bileyim, ezin Terminatör'ü yüz tonluk presin altında; ya da çökertin mafya çetesini, sonra ne isterseniz yaparsınız etrafta kimse yokken, Fonda size eşlik eden patlayan binaların alevleriyle beraber. Ayrıca daha romantik bence, havayi fişek tadında.

Hem geleneksel Türk ailesindeki babanın işi de daha kolay olur, "Bu film de bitti" diye değiştiriverir kanalı.

3 yorum:

Elizaphelia© dedi ki...

zor durumlar vesselam :D

-N-

pudra dedi ki...

dont mess with zohan denilen bir film var adam sandler oynuyor neyse efendim filmin başında poposuna balık sokuyor bu adam ,biz artık büyüdüğümüz için mahremiyet algımız sıfırlandığı için farkında olmadan 10 yaşında çocukları olan anne babaya önerebiliyoruz filmi.sonrası hoş olmuyor.
ama artık böyleşeylerden kaçmak da çok zor önceden öpüşme görünce şekil değiştiriliyordu şimdi halvet modu görülünce anca.değişiyoruz

Buro dedi ki...

Elizaphelia© ; o açıdan bakarsan zor evet: )

pudra; eskiyle kıyasta vardığın sonuca ben de katılıyorum da benim takıldığım bu elemanların en zor şartlarda bile sevişebilme sevdası, film icabı da olsa.

Ne bileyim castrol motor yağı bile o şartlara dayanamaz sanki