20110329

Gelsin Bahar

Mart bitti bitiyor, sıra Nisan'a geldi. "Son bin yılın en soğuğu olacak" denen kış mevsimini kazasız belasız atlatmak üzereyiz çok şükür. Bahar gelsin diye bekliyoruz artık.

İnsanların bahar algılarıysa farklı farklı. Kimi kıpırgan (şimdi uydurmuş olabilirim bu tabiri, içi kıpır kıpır gibi bir şey) arkadaşlarıma göre iki güneş görünce bahar geliyor ki onlar için şu an zaten gelmiş durumda bahar. Şen şakrak gezinmeye başladılar ne güzel. Dedemize ninemize göreyse cemre havaya, suya ve en sonunda toprağa düşüp kaseyi yardıktan sonra geliyor bahar. Kullandığımız takvime, ilkokulda mevsimler şeridinde görünen haline göreyse bahar Mart ayında başlıyor. Takvime kalsak şimdiden baharın üçte birini yedik yani.

Bana göre de baharın çeşitli işaretleri var ki bu işaretler arasında en güvendiğim, "hah, bahar gelmiş lan sahiden" dememi sağlayacak olanı bizzat Sibel Can. Sibel Can'ı televizyonların ana haber bültenlerinde "3 haftada 15 kilo veren Sibel Can'dan tavsiyeler" tandansında haberlere konu olmuş, 15 yıl falan önce sahnede eteğini çekiştirerek yaptığı dans eşliğinde görürsem anlıyorum ki bahar gelmiş.

Önce cemre havaya, suya ve toprağa düşecek. Sonra Sibel Can'ın kiloları düşecek. İşte o zaman gelir bahar.

Hiç yorum yok: