20091104

Crunch

Nerdeyse sabahtan beri yeni Crunch reklamının müziği dönüyor kafamın içinde. Şu an başımın ağrıyor olmasının tek sebebi de bu olabilir.

Sayın Crunch yetkilileri. Farkında mısınız bilmiyorum ama Crunch Nestle'nin ürünüdür. Hani Nescafe'nin kuzeni falan bir bakıma.

Gerçi nescafe x'i bir arada reklamları da BKM Mutfak oyuncularının rol aldığı seriyle yaptığı son atak sayesinde taa bi zaman bahsettiğim eski reklamından daha bayıcı hale geldi benim nazarımda. Ancak yine de kabul edilebilir seviyedeydi bu baygınlık.

Ancak Crunch reklamı cidden üzücü. Nestle gibi bir marka hangi akla hizmetle geçen yılın en piyasa (yazar burada piyasa kelimesini ayağa düşmüş anlamında kullanır) şarkılarından birinin sözlerini değiştirip İsmail YK çakması bir adama söylettiği bir reklam filmi çeker/çektirir ki?

Hani reklam Konya'lı bir bisküvi/gofret üreticisinin ürününe ait olsa anlayacağım da, sen yılların çok uluslu Nestle'sisin. Crunch'a bir ısırıkla kadın/erkek soyunma odaları arasındaki duvarları patlattırarak izleyeni az çok gülümseten reklamların sahibisin.


Herşeyi geçtim, bir şarkının melodisinin/müziğinin üzerine yeni sözler yazılarak reklamlarda kullanılması reklamcıların kolaya kaçmasından öte bir şey değil zaten gözümde.


Okunması zor bir post yazdığımın da farkındayım.

2 yorum:

MÜGE dedi ki...

Güzel bir konuya değinmişsin gercekten.Hadi o şarkıyı kullanacaksınız bari orijinal kalsın,playback falan yapılsaydı..

Adsız dedi ki...

Hmmmm o zaman neden şarkının sözleri kafanın içinde dönüyor hiç düşündün mü? Bi de şarkının orijinali kullanılsa saçma olmaz mıydı? Adamlar ürünün adını, içindeki malzemeyi nasıl söyleyecekti? Ya yorum yaparken biraz düsünseniz ne güzel olur. Bence olmuş bu reklam. İsmail YK çakması kimmiş onu anlamadım besbelli reklamdaki adam söylemiyor şarkıyı... vay ki ne vayyy...