20081106

Numaralar Taşınıyor

Hani gsm operatörleri arasında numara taşınabilirliği başlamak üzere (ya da başladı?) ya. Haliyle Turkcell'den diğer operatörlere doğru bir göç şeklinde olacak bu uygulamanın genel gidişatı.

Bu yüzden son zamanların en büyük trendlerinden biri "Aaabi numara taşınabilirliği başlasın hemen bırakıcam Turkcell'i" gibisinden cümleler kurmak oldu gözlemlediğim kadarıyla.

Adamın telefon numarası böyle 532 alan kodlu olsa ya da ne bileyim xxx yy yy şeklinde bir dizilişe sahip olsa dersin ki "adam haklı tabi, güzel numarasından vazgeçmiyor." Ama bakıyorsun; 539 alan koduyla başlayan, n sonsuza giderken 3,14ün karesi falan gibi bir şey. Ne akılda kalabilen ne de ilgi çekebilen bi numara.

Sonra düşünüyorsun, bu lafı eden insandan 2 yılda 7 kere "Yeni telefon numaram şu şu şu. İmza: Bu" şeklinde mesajlar gelmiş sana. Adam operatörden operatöre, kontörlü hattan kontörlü hatta sekmiş durmuş her çiçekten bal alan arı misali. E o zaman "yüzlerce insan telefon numaramı biliyor, her an aranıyorum. Farklı bir operatöre geçmek mi? Numara taşınabilirliği olmadan asla!" gibi bir durum da söz konusu değil bu insan için. Zaten stabil değil yani gsm operatörü ve telefon numarası konusunda.

O yüzden gözünüzü seveyim dilinize dolamayın şu muhabbeti.

Hiç yorum yok: